Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat ”foarte onorat” de susţinerea guvernatorului Floridei Ron DeSantis, care s-a retras după şapte luni de campanie în alegerile primare republicane şi a anunţat că-l susţine pe miliardar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Abia aştept să lucrez cu el pentru a-l bate pe Joe Biden, care este cel mai rău preşedinte din istoria ţării noastre”, a declarat miliardarul la Fox News.

Retragerea lui Ron DeSantis din cursă face din fosta guvernatoare a statului North Carolina Nikki Haley ultimul obstacol în calea învestirii lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidenţiale americane de către Partidul Republican.

Ron DeSantis, în vârstă de 45 de ani, care are poziţii la fel de dure cu privire la imigraţie şi avort, s-a clasat al doilea în alegerile primare republicane din Iowa, lunea trecută, cu 21%, cu mult în urma fostului preşedinte (51%).

”Nu le pot cere voluntarilor noştri să dea timp şi bani dacă nu avem un drum clar către victorie”, a justificat el într-o înregistrare video în faţa unor steaguri americane.

”Am avut dezacorduri cu Donald Trump, asupra pandemiei” covid-19, însă ”Trump este mai bun ca (preşedintele) actual în exerciţiu Joe Biden, asta e clar”, a declarat el.

Fostul preşedinte american l-a umilit cu regularitate, în ultimele luni, pe guvernatorul Floridei, căruia i-a dat porecle nu tcmai glorioase.

Considerat o stea în ascensiune a Partidului Republican în 2023, guvernatorul Floridei a pierdut puţin câte puţin dinamica care l-a impulsionat.

Lipsa de charismă a acestui bărbat care zâmbeşte rar a fost criticată în campanie.

Fostul locatar al Casei Albe obişnuia să-i spună guvernatorului ”Ron DeSanctimonious”.

”Retrag definitiv acest nume”, a anunţat el în faţa unor susţinători în New Hampshire, unde au loc alegeri primare republicane marţi.

Însă nu a spus dacă renunţă altă invesctivă - ”Meatball Ron”.

”Am să vă spun că nu e uşor. Ei cred că e uşor să faci campanie. Nu este”, a declarat el.

Nikki Haley a devenit astfel ţinta atacurilor miliardarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.