Fostul preşedinte american Donald Trump l-a atacat pe procurorul general al statului New York Letitia James, denunţând deschiderea unei anchete penale împotriva afacerii sale şi declarându-se victima unor ”atacuri neloiale şi abuzuri”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu e nimic mai corupt decât o anchetă care constă în căutarea disperată a unui delict”, a denunţat miercuri, într-un comunicat, fostul locatar al Casei Albe, care apreciază că va ”depăşi” orice încercare judiciară.

Parchetul General al New Yorkului a anunţat miercuri o anchetă penală cu privire la activităţi ale Trump Organization, cu sediul la New York, vizată deja în proceduri civile.

Procurorul general al New Yorkului Letitia James încearcă să afle dacă Trump Organization a declarat valori false ale proprietăţilor cu scoul de a obţine împrumuturi bancare şi avantaje economice şi fiscale.

”Am informat Trump Organization că acheta noastră împotriva organizaţiei nu mai este de natură pur civilă”, a anunţat într-un comunicat Procuratura Generală a New Yorkului.

”Anchetăm, acum, în mod activ cu privire la Trump Organization cu titlu penal, în colaborare cu procuratura din Manhattan”, a anunţat procuratura newyorkeză.

Miliardarul republican denunţă o anchetă motivată politic a lui Letitia James, o democrată.

Trump o acuză pe James de faptul că face campanie cu scipul de a-l da în judecată ”înainte să ştie ceva despre mine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.