Preşedintele Donald Trump a avertizat că Statele Unite au identificat 52 de obiective în Iran şi le vor lovi "foarte rapid şi foarte dur" dacă Iranul atacă personal sau ţinte americane, informează BBC. Armata iraniană a răspuns duminică la cea mai recentă sfidare a lui Donald Trump, afirmând că nu crede că Statele Unite să aibă "curajul" de a ataca 52 de obiective din Iran aşa cum a ameninţat preşedintele american, potrivit agenţiei oficiale iraniene Irna, citată de AFP. Iranienii au arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu, simbol al declanşării unui „război sângeros”, deasupra unei moschei considerată loc sacru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Armata iraniană nu crede că Trump are "curajul" de a-şi duce la capăt ameninţările

Trump a spus că unele din aceste obiective iraniene "sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană". "Statele Unite nu mai vor ameninţări!", a scris el pe Twitter.

Donald Trump a menţionat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârşitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.