Preşedintele SUA, Donald Trump, consideră de neconceput şi "probabil ilegal" faptul că a fost înregistrat de fostul său avocat Michael Cohen, într-o discutţie despre o plată către o fostă playmate cu care liderul american ar fi avut o relaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este greu de crezut că anchetatorii au percheziţionat un birou al unui avocat, aproape nu s-a mai auzit aşa ceva. Este de neconceput că un avocat şi-a înregistrat clientul - nu s-a mai auzit şi probabil este ilegal. Vestea bună este că preşedinte vostru favorit nu a greşit cu nimic!", a scris Trump pe Twitter.

 

Fostul avocat al lui Donald Trump a înregistrat o conversaţie - fără ca acesta din urmă să ştie - în care cei doi vorbeau despre o plată către o fostă playmate cu care preşedintele Statelor Unite ar fi avut o relaţie.

Înregistrarea, realizată cu două luni înainte de scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016, a fost confiscată de către anchetatori FBI în cursul unei percheziţii la biroul lui Michael Cohen, a dezvăluit ziarul The New York Times.

Discuţia o viza pe fosta playmate de la revista Playboy Karen McDougal, care afirmă că a avut o relaţie ”romantică de zece luni în 2006 şi 2007” cu cel care încă nu intrase în politică la acea vreme.

Contactat de AFP, avocatul lui Michael Cohen Lanny Davis a refuzat să facă vreun comentariu.

Existenţa înregistrării a fost confirmată mai multor publicaţii de către alt avocat al lui Donald Trump, fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani, care a declarat că până la urmă nu s-a făcut nicio plată.

În virtutea unor elemente cunoscute din această conversaţie, se pare că înregistrarea nu prezintă, în ea însăşi, vreun risc juridic pentru Donald Trump, în măsura în care plata nu a fost făcută vreodată.

Însă ea se înscrie în cadrul anchetei FBI, care caută să stabilească dacă o posibilă utilizare a unor fonduri în timpul campaniei prezidenţiale în vederea plătirii unor foste presupuse cuceriri ale lui Donald Trump ar putea să constituie o infracţiune la reglementările electorale.

Michael Cohen este vizat în prezent de o vastă anchetă FBI, care ar putea conduce la declanşarea unor urmăriri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.