Fostul preşedinte republican Donald Trump, care candidează la un nou mandat în 2024, şi-a catalogat opozanţii drept ”paraziţi”, într-un discurs, condamnat de către istorici, dar şi de către Casa Albă care l-a comparat cu Adolf Hitler.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a făcut aceste declaraţii controversate sâmbătă, la un miting în New Hampshire.

El a ameninţat că-i va ”vâna pe comunişti, marxişti, fascişti şi huliganii din extremă stânga care trăiesc ca nişte paraziţi în ţara noastră, care mint, fură şi trişează în alegeri”.

Acesta este un nou atac la adresa democraţilor şi o trimitere la rezultatul alegerilor din 2020 - în care a fost înfrânt - pe care nu le recunoaşte.

Aceste declaraţii, publicate şi pe reţeaua de socializare a magnatului, Truth Social, l-au revoltat pe unul dintre purtătorii de cuvânt ai Casei Albe, Andrew Bates, potrivit Reuters.

”Folosirea acestui tip de epitete despre nu le-ar spune nimic fondatorilor noştri, însă aceste cuvinte ar fi recunoscute în mod oribil de către veteranii americani care au purat uniforma în 1940”, a denunţat el luni.

TRUMP, COMPARAT CU HITLER ŞI MUSOLINI

Aceste declaraţii sunt cu atât mai şocante cu cât au fost spuse de Ziua Veteranilor (Veterans Day).

”Folosirea unor cuvinte ca «paraziţi» pentru a vorbi despre cineva care îşi utilizează drepturile fundamentale pentru a critica Guvernul aminteşte în mod direct dictatori ca (Adolf) Hitler şi (Benitor) Musolini”, a denunţat reprezentantul Casei Albe.

Andrew Bates nu este singurul care şi-a exprimat furia.

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Joe Biden, care candidează la rândul său la al doilea mandat, a făcut aceeaşi comparaţie.

”Într-un weekend în care majoritatea americanilor aduc un omagiu eroilor naţiunii noastre, Donald Trump a preluat limbajul autocrat al lui Adolf Hitler şi Benito Mussolini, doi dictatori împotriva cărora militarii americani au luptat cu preţul vieţii”, a denunţat el.

Donald Trump nu a răspuns în mod direct.

”Cei care (fac această comparaţie) ridicolă sunt clar nişte oameni mici care încearcă să găsească orice, pentru că suferă de sindromul de deranjare mentală Trump (Trump Derangement Syndrome), iar existenţele lor triste şi mizerabile vor fi aneantizate atunci când preşedintele trump se va întoarce la Casa Albă”, a declarat un purtător de cuvânt al campaniei miliardarului.

Alegerile prezidenţiale americane urmează să aibă loc abia peste un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.