Fostul preşedinte american Donald Trump a ieşit în mod oficial - pentru prima oară după un sfert de secol - din celebrul clasament anual al celor mai mari averi americane întocmit de către revista Forbes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El era prezent anual în acest clasament începând din 1996, cu averea sa în domeniul imobiliar.

Trump a pierdut aproape 600 de milioane de dolari de la începutul pandemiei covid-19.

Averea sa - estimată la 2,5 miliarde de dolari - nu-i mai permite accesul în clasamentul Forbes 400, din care fac parte cele mai mari 400 de averi americane, în funcţie de active - precum patrimoniul -, participaţiuni, vii, opere de artă, între altele.

Potrivit Forbes, Donald Trump şi-a păstrat locul în prima jumătate a celor mai bogaţi americani de la intrarea sa în clasament şi până la instalarea sa la Casa Albă în 2017, care i-a marcat începutul căderii.

El ocupa până anul trecut locul 339, însă în prezent ar avea nevoie de aproape 400 de milioane de dolari pentru a reintra în clasament.

Prestigioasa listă îl are în frunte pe miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere estimată la 201 de miliarde de dolari.

Bezos este urmat de Elon Musk (190.5 miliarde), CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg (134.5 miliarde), Bill Gates (134 miliarde) şi Larry Page, pe poziţia a cincea, cu 123 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.