Donald Trump prevede ”haos în ţară”, dacă justiţia americană nu renunţă la urmăririle împotriva sa, după o audiere la Curtea de Apel federală de la Washington cu privire la cererea sa de imunitate penală în calitate de fost preşedinte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este foarte nedrept când un opozant politic este urmărit penal de Departamentul Justiţiei, Departamentul Justiţiei al (preşedintelui democrat Joe) Biden”, a declarat el presei.

 

Citând sondaje defavorabile preşedintelui Joe Biden, care vrea să rămână în fotoliul de la Casa Albă, Donald Trump a dat asigurări că urmăririle judiciare împotriva sa sunt motivate politic.

”Va fi haos în ţară (...). Este un precedent foarte rău şi, aşa cum am spus noi, asta va însemna deschiderea cutiei Pandorei”, a declarat el.

Marele favorit în alegerile primare ale Partidului Republican în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie - care încep la 15 ianuarie în statul Iowa - încearcă prin multiple recursuri să amâne diverse procese penale cât mai mult, în orice caz după alegeri.

Cei trei judecători ai Curţii de Apel de la Washington şi-au exprimat scepticismul faţă de această cerere de imunitate, care are ca scop să anuleze urmăririle penale lansate împotriva lui Donald Trump cu privire la tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2020.

Miliardarul republican s-a dus marţi, aşa cum a anunţat luni la şedinţa Curţii, care a durat peste o oră, în pofida faptului că nu este obligat să facă acest lucru.

Donald Trump - care a pledat nevinovat în acest dosar, la 3 august 2023 - a acuzat din nou administraţia preşedintelui democrat Joe Biden de faptul că încearcă, prin acest urmăriri  penale, să-l elimine din cursa la Casa Albă, prezicând ”haos în ţară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.