Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că nu va refuza informaţii furnizate de o ţară străină şi menite să-i facă rău opozantului său în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de către un jurnalist de la postul ABC dacă echipa sa de campanie ar accepta informaţii compromiţătoare, de exemplu de la Rusia sau China, despre adversarii săi sau dacă le-ar trimite poliţiei federale (FBI), Donald Trump a răspuns ”cred că ambele”.

”Dacă cineva ar contacta o ţară, (de exemplu) Norvegia, şi (ar spune) «avem informaţii despre adversarul tău», eu cred că aş vrea să ascult”, a continuat el.

Preşedintele afirmă, de asemenea, că nu ar fi vorba despre un amestec în alegerile americane.

”Ăsta nu e amestec: Dacă (ei) au informaţii, eu cred că le-aş lua”, a adăugat Donald Trump. Iar ”dacă eu cred că ceva nu e în regulă, m-aş duce poate să văd FBI-ul”.

”Nu e nimic rău să asculţi”, mai spune locatarul Casei Albe.

Donald Trump a fost întrebat iniţial despre cazul fiului său mai mare, Donald Trump Junior care, în campania prezidenţială din 2016, a participat la o reuniune, la Trump Tower, la New York, cu persoane pe care le credea mandatate de Moscova şi care i-au promis informaţii compromiţătoare despre candidata democrată Hillary Clinton.

Audiat din nou miercuri în Senatul american, Donald Trump Junior a declarat că a terminat cu ancheta Comisiei Informaţiilor.

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, a conchis în raportul său, publicat cenzurat în aprilie, că nu a existat o înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

”Raportul Mueller a spus-o clar: un Guvern străin ne-a atacat alegerile din 2016 pentru a-l susţine pe trump. Trump a primit acest ajutor”, a scris miercuri seara pe Twitter candidata la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020 Elizabeth Warren.

”Acum el a spus că ar face-o din nou. E timpul să-l destituim pe Trump”, a declarat senatoarea, care îndeamnă la lansarea unei proceduri de destituire a preşedintelui (impeachment) după publicarea raportului Mueller.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.