Preşedintele american Donald Trump a anunţat plecarea secretarului său al Energiei Rick Perry, afirmând pur şi simplu că ”a venit timpul”, după care a anunţat că i-a găsit deja un înlocuitor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rick a făcut o treabă fantastică la Energie, dar a venit timpul, trei ani e mult”, a declarat Donald Trump într-o vizită în Texas.

”Noi îl avem pe succesorul său, îl voi anunţa foarte curând”, a continuat el.

Secretarul adjunct Dan Brouillette, care a asistat la mai multe reuniuni internaţionale în domeniul energiei în ultimele luni, ar urma să-i succeadă.

Rick Perry, în vârstă de 69 de ani, un fost guvernator al Texasului şi un candidat înfrânt în alegerile primare republicane din 2016, a anunţat luna aceasta că nu intenţionează să demisioneze, dezminţind dezvăluiri de presă potrivit cărora urmează să plece din funcţie în noiembrie.

În ultimele săptămâni el s-a aflat în centrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump.

Trei comisii din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, l-au somat pe Rick Perry  să le transmită documente cu privire la rolul pe care l-a jucat în tentativa preşedintelui american de a exercita presiuni asupra Ucrainei pentru a ancheta cu privire la Joe Biden, unul dintre favoriţii în cursa la învestitura democrată în vederea alegerilor din 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.