Preşedintele american Donald Trump a angajat luni o acţiune în justiţie cu scopul de a nu prezenta Camerei Reprezentanţilor informaţii reclamate de aceasta cu privire la averea sa personală şi imperiul său financiar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei de control din cadrul camrei, Elijah Cummings, îi cere lui Donald Trump să prezinte documente aferente unei perioade de opt ani şi cu privire la bunuri personale şi afaceri ale preşedintelui.

Cummings a formulat aceste solicitări în urma unei audieri, în februarie, într-o comisie din cadrul Camerei, a fostului avocat al lui Trump Michael Cohen, care l-a acuzat pe preşedinte că şi-a ”umflat” în mod artificial averea cu scopul de a urca în clasamentul întocmit de revista Forbes şi că a ”redus-o” la fel de artifical, cu scopul de a plăti impozite mai mici.

Avocaţii lui Trump şi fundaţia sa consideră că solicitarea lui Elijah Cummings ”este invalidă şi inaplicabilă, pentru că nu are vreun fundament legslativ legitim”.

Elijah Cummings a apreciat într-un comunicat, în urma iniţiativei lui Trump, că aceasta nu are la bază ”vreo bază juridică valabilă”, conţine ”o litanie de informaţii inexacte” şi constituie o ”tentativă de obstrucţionare fără precdent” din partea Casei Albe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.