Preşedintele american Donald Trump a ameninţat luni să mute Convenţia republicană, prevăzută la sfârşitul lui august în North Carolina, dacă guvernatorul democrat al statului nu poate să garanteze rapid interzicerea marilor adunări din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această Convenţie - prevăzută de la 24 la 27 august la Charlotte - nu prezintă vreun suspans, în contextul în care Donald Trump urmează să fie desemnat candidatul Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie, însă aceste mari adunări sunt în mod tradiţional momente puternice ale vieţii politice americane.

Subliniindu-şi într-o serie de mesaje postate pe Twitter ataşamentul faţă de ”minunatul stat North Carolina”, locatarul Casei Albe, care urmează să candideze la 3 noiembrie la al doilea mandat de patru ani, a proferat totodată ameninţări.

”Din nefericire, guvernatorul democrat Roy Cooper se află în continuare într-o stare de spirit de izolare”, a deplâns preşedintele american, care insistă de mai multe săptămâni asupra necesităţii unei redeschideri rapide a economiei.

”Mii de republicani entuziaşti se orgaizează pentru a se duce în North Carolina în august. Guvernatorul trebuie să le spună imediat dacă locul Convenţiei va putea sau nu să fie folosit la deplina capacitate”, a adăugat el.

”Dacă lucrurile nu stau aşa, noi vom fi, în mod regretabil, obligaţi să căutăm alt loc pentru Convenţia republicană”, a adăugat el, insistând asupra ”locurilor de muncă şi dezvoltării economice” legate de organizarea unui asemnea eveniment.

North Caroilina a intrat săptămâna trecută în faza a 2-a a planului său de ieşire din izolare, autorizând restaurantele să redeschidă şi să funcţioneze la 50% din capacitate, însă interzice în continuare, în acest stadiu, marile adunări.

Democraţii au evocat posibilitatea de a-şi organiza Convenţia - prevăzută tot în august - online, sau într-un alt format insolit în vederea învestirii candidatului lor Joe Biden, însă Donald Trump a respins pânăacum o asemena idee la partidul său.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.