Preşedintele american Donald Trump a ameninţat vineri, pe Twitter, că va anula toate briefingurile de presă, în urma polemicii şi contradicţiilor legate de concedierea directorului FBI James Comey, relatează Time. De asemenea, el l-a avertizat pe fostul şef al Biroului Federal de Informaţii să nu divulge informaţii confidenţiale presei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca un preşedinte foarte activ, cu multe treburi, nu este posibil ca surogaţii mei să urce la tribună cu o acurateţe perfectă!”, a scris Trump pe Twitter.

"Poate cel mai bine ar fi să anulăm toate briefingurile de presă viitoare şi să oferim răspunsuri scrise, de dragul acurateţii?”, a adăugat el.

Reacţia sa vine la câteva zile după ce secretarul de presă Sean Spicer, vicesecretarul de presă Sarah Huckabee Sanders, vicepreşedintele Mike Pence şi Trump însuşi au oferit fiecare variante diferite ale motivelor şi procesului de concediere a directorului FBI.

De asemenea, Trump a criticat vineri dimineaţă "presa de ştiri false” şi a respins din nou orice colaborare între membrii echipei sale de campanie şi Rusia, pe fondul speculaţiilor că l-a concediat pe Comey pentru motive legate de ancheta FBI în acest dosar.

"Din nou, povestea că a fost o colaborare între ruşi & campania Trump a fost fabricată de democraţi, drept scuză pentru că au pierdut alegerile”, a scris el.

Trump a lansat şi un atac la adresa lui Comey, contrazicând informaţiile potrivit cărora şeful statului i-ar fi cerut fostului director FBI să îi jure loialitate în cursul unui dineu privat, în ianuarie.

"James Comey ar face bine să spere că nu există nicio ’casetă’ cu discuţiile noastre, înainte să dea informaţii presei!”, a avertizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.