Preşedintele american Donald Trump a promis sâmbătă 639 de milioane de dolari finanţare pentru programele umanitare, dintre care 331 de milioane de dolari pentru a ajuta la hrănirea persoanelor din patru ţări afectate de foamete – Somalia, Sudanul de Sud, Nigeria şi Yemen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul american a anunţat asistenţa la o sesiune de lucru a summitului G20, de la Hamburg. Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, David Beasley, a numit ajutorul "un dar de la Dumnezeu”.

“Ne confruntăm cu cea mai gravă criză umanitară după cel de-Al Doilea Război Mondial”, a spus Beasley, un republican şi fost guvernator de Carolina de Sud.

Potrivit lui, fondurile suplimentare au reprezentat aproximativ o treime din necesarul estimat al agenţiei pentru anul acesta.

Programul Alimentar Mondial estimează că 109 milioane de oameni din lume au nevoie de asistenţă alimentară anul acesta, faţă de 80 de milioane anul trecut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.