Un Donald Trump sfidător i-a atacat pe procurorul general al New York-ului şi pe judecătorul care supraveghează procesul său civil pentru fraudă la începutul procesului, luni, când acesta a început, un avocat al statului acuzându-l pe fostul preşedinte că a generat peste 100 de milioane de dolari prin minciuni în legătură cu imperiul său imobiliar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general Letitia James cere amenzi de cel puţin 250 de milioane de dolari, o interdicţie permanentă împotriva lui Trump şi a fiilor săi, Donald Jr şi Eric, de a conduce afaceri în New York şi o interdicţie de cinci ani de funcţionare în domeniul imobiliar comercial împotriva lui Trump şi a Organizaţiei Trump.

Mărturiile în sala de judecată din Manhattan au început după declaraţiile de deschidere, cu Donald Bender, partener la Mazars USA şi contabil de lungă durată pentru afacerile lui Trump, ca prim martor al statului.

Trump a declarat reporterilor înainte de începerea procesului că acest caz este o "înşelătorie", o "farsă" şi o vendetă politică a lui James, iar în timpul pauzei de prânz l-a numit pe democrat "o persoană coruptă, o persoană teribilă". Alungând oamenii din New York".

El a fost la fel de lipsit de menajamente la adresa judecătorului, Arthur Engoron, numindu-l un democrat partizan care se foloseşte de acest caz pentru a se amesteca în alegerile prezidenţiale din 2024, unde Trump are un mare avans pentru nominalizarea republicană. "Acesta este un judecător care ar trebui exclus din barou", a declarat Trump reporterilor.

"Acesta este un judecător care ar trebui să fie scos din funcţie". Campania electorală a lui Trump a folosit începutul procesului pentru strângerea de fonduri, spunând că acesta îşi apără familia şi reputaţia de democraţii din New York pe care i-a numit "tirani corupţi".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.