În total 13 ostatici israelieni au fost preluaţi vineri de către Crucea Roşie din Egipt, anunţă biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 13 ostatici israelieni care urmează să fie eliberaţi se află pe mâna personalului Comitetului Internţaional al crucii Roşii (CICR), în ambulanţe care se îndreaptă către punctul de trecerea frontierei de la Rafah, a declarat de asemenea un oficial israelian The Times of Israel, relatează AFP.

Această informaţie a fost confirmată de către o sursă apropiată Hamas, potrivit AFP.

”În urmă cu o jumătate de oră, deţinuţii (israelieni) au fost încredinţaţi Crucii Roşii care-i va duce egiptenilor” prin postul de frontieră de la Rafah, iar apoi israelienilor, a declarat AFP una dintre surse.

O a doua sursă a confirmat un pic mai târziu această informaţie.

Hamas urma să elibereze 13 ostatici israelieni, pe care îi ţine în Fâşia Gaza de la atacul armat pe care l-a comisn în Israel la 7 octombrie, în baza unui acord cu Israelul, anunţat de Qatar.

Cei 13 ostatici israelieni au fost predaţi Crucii Roşii şi se află pe drumul de ieşire din Fâşia Gaza.

Este neclar unde au fost predaţi şi cât de lungă este călătoria lor până la Rafah, scrie BBC.

După ce trec frontiera în Egipt, ei urmează să fie preluaţi de elicoptere militare israeliene.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul său al Apărării Yoav Gallant urmează să se afle la centrul de comandă al cartierului general al armatei israeliene din Tel Aviv în timpul desfăşurării acordului, potrivit The Times of israel.

”Premierul şi ministrul Apărării vor monitoriza îndeaproape operaţiunea aducerii din captivitate în Israel a ostaticilor israelieni eliberaţi de Hamas”, anunţă biroul premierului, potrivit ziarului israelian.

Alţi oficiali militari de rang înalt se vor afla împreună cu ei la Tel Aviv

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.