Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia din cauza agresării unor minori încarceraţi la Milano (nord), iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste arestări - la Închisoarea de minori ”Cesare Beccaria”, situată la periferia capilatei lombarde - au loc în urma unei anchete cu privire la agresiuni comise începând din 2022, anunţă într-un comunicat poliţia.

Gardienii respectivi sunt acuzaţi de ”complicitate la acte de tortură (...) agravante de un abuz de putere”, ”complicitate la agresiune de minor”, iar într-un caz de ”tentativă de violenţe sexuale”.

Anchetatorii au reuşit să-i demaşte pe presupuşii autori ai violenţelor atât cu ajutorul unor interceptări telefonice şi imagini filmate de amere de supraveghere cu circuit intern din centrul de detenţie, cât şi al unor mărturii ale unor foşti deţinuţi, precizează poliţia.

Închisorile italiene sunt suprapopulate şi subfinanţate.

În ianuarie, peste 60.000 de deţinuţi erau încarceraţi în închisori cu o capacitate maximă de 47.300 de locuri, potrivit organului de supervizare a închisorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.