Trei studenţi palestinieni au fost împuşcaţi în Burlington, Vermont, sâmbătă seară, determinând apeluri din partea organizaţiilor pentru drepturile civile şi a familiilor victimelor pentru ca autorităţile să analizeze motivele atacului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbaţii, în vârstă de 20 de ani, primesc toţi îngrijiri medicale, potrivit unui comunicat de presă de duminică al Departamentului de Poliţie Burlington.

„Doi sunt în stare stabilă, în timp ce un al treilea a suferit răni mult mai grave”, au transmis autorităţile.

Elevii se plimbau pe Prospect Street în timp , aflându-se în vizită la o rudă din Burlington pentru  Ziua Recunoştinţei, când „au fost confruntaţi cu un bărbat alb cu o armă de mână”, se spune în comunicat.

„Fără să vorbească, a trascel puţin patru cartuşe din pistol şi se crede că a fugit pe jos”, a spus poliţia.

Poliţia a precizat că două dintre victime sunt cetăţeni americani şi una este rezident legal.

Doi dintre cei trei studenţi purtau keffiyeh, eşarfe tradiţionale palestiniene, potrivit departamentului de poliţie. Doi au fost împuşcaţi în tors şi unul în „extremităţile inferioare”.

Autorităţile au spus că „nu există informaţii suplimentare care să sugereze motivul atacului”.

Anchetatorii au recuperat probe balistice în urma împuşcăturiilor, care vor fi transmise unei baze de date federale, potrivit poliţiei din Burlington.

FBI a declarat duminică că este „pregătit să investigheze” incidentul.

Şeful poliţiei Jon Murad a aFIRMAT într-un comunicat de presă anterior că ofiţerii au răspuns la un apel şi au găsit două victime ale atacului, a treia fiind la mică distanţă, toate aproape de campusul Universităţii din Vermont.

Victimele au fost transportate la Centrul Medical al Unităţii din Vermont, se arată în comunicatul de presă.

atacatorul sau atacatorii nu au fost identificaţi sau reţinuţi, a spus Murad, iar departamentul de poliţie se află „la primele etape ale anchetei asupra acestei crime”.

Într-o declaraţie comună, familiile victimelor au cerut forţelor de ordine să investigheze atacul ca infracţiune motivată de ură.

„Nu ne vom simţi confortabil până când atacatorul nu va fi adus în faţa justiţiei”, au spus ei. „Nicio familie nu ar trebui să îndure vreodată această durere. Copiii noştri sunt elevi dedicaţi care merită să se poată concentra asupra studiilor lor şi asupra construirii viitorului.”

Declaraţia, publicată de un Institut pentru Orientul Mijlociu, a identificat studenţii ca fiind Hisham Awartani, student la Universitatea Brown din Rhode Island; Kinnan Abdalhamid, elev la Haverford College din Pennsylvania; şi Tahseen Ahmad, elev la Trinity College din Connecticut.

Marwan Awartani, un fost ministru palestinian al educaţiei şi unchi al lui Hisham Awartani, a declarat pentru CNN că studenţii o vizitau pe bunica lui Hisham în Burlington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.