Trei persoane au fost rănite joi, dintre care două grav, într-o explozie la o uzină de materiale de izolare clasată Seveso, în Yonne, a anunţat prefectura, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O explozie a avit loc astăzi (joi), la ora (locală 10.42 (11.42, ora României), în sediul societăţii Soprema, la Saint-Julien-du-Sault, în urma unor lucrări de mentenanţă efectuate de către o societate externă”, precizează prefectura într-un comunicat.

”Trei persoane au fost rănite, (dintre care) două (se află) în urgenţă absolută, (iar) una în urgenţă relativă”, precizează instituţia.

Un incendiu declanşat de explozie a fost stins rapid de către salariaţi ai firmei, înainte de sosirea pompierilor.

Angajaţii au fost evacuaţi, iar situaţia a revenit la normal în această instalaţie clasată ”SEVESO nivel înalt” în clasificarea instalaţiilor industriale ce prezintă un risc de accidente majore.

O anchetă a fost deschisă, în legătură cu inspecţia instalaţiilor clasate şi inspecţia muncii.

”Nu există niciun risc pentru populaţie”, a precizat un purtător de cuvânt pentru AFP.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.