Trei schiori germani au murit într-o avalanşă în Austria şi al patrulea este dispărut, a anunţat poliţia austriacă, potrivit AP. În Franţa, doi angajaţi ai unei staţiuni de schi au decedat după ce au explodat dispozitivele pe care le foloseau pentru declanşarea preventivă a avalanşelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Austria, soţia unuia dintre schiorii germani a alertat autorităţile cu privire la dispariţia celor patru. Sâmbătă seară au fost găsite cadavrele a trei bărbaţi cu vârste de 57, 36 şi, respectiv, 32 de ani, în apropierea staţiunii Lech. Poliţia din Vorarlberg a anunţat că a fost nevoită să stopeze căutările celui de-al patrulea bărbat dispărut, un tânăr de 28 de ani, din cauza zăpezii şi a riscului de avalanşă.

Cei patru au fost surprinşi de avalanşă în momentul îm care schiau pe un traseu care era închis. Deşi aveau echipamente de protecţie în caz de avalanşă, bărbaţii au fost îngropaţi în zăpadă şi nu au reuşit să scape.

În Franţa, jandarmeria din Haute-Savoie a anunţat că duminică dimineaţă au murit la Morillon doi angajaţi ai unei staţiuni de schi, înainte de deschiderea pârtiilor pentru public. Cei doi au decedat în timp ce manipulau dispozitivul explozibil folosit pentru declanşarea preventivă a avalanşelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.