Furtuna tropicală Ma-On a provocat trei morţi în Filipine, a anunţat, joi, agenţia pentru dezastre a acestui stat, în timp ce furtuna se îndreaptă în prezent spre sud-estul Chinei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi oameni au murit loviţi de copaci care s-au prăbuşit în provinciile muntoase nordice Kalinga şi Cagayan şi se fac verificări privind decesul unei alte persoane, înecate în provincia estică Camarines Sur, a arătat agenţia pentru dezastre, adăugând că alte patru persoane ar fi fost rănite.

Ma-On, care a adus vânt cu viteze de până la 110 kilometri pe oră, a atins uscatul marţi, în nord-estul Filipinelor. Furtuna a adus ploi abundente, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren înainte de a părăsi uscatul, marţi seară.

Preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr a anunţat, marţi, închiderea pentru două zile a instituţiilor guvernamentale şi a şcolilor publice din regiunea capitalei şi provinciile adiacente.

În aprilie, furtuna tropicală Megi a provocat alunecări de teren în provinciile de pe coastă, cu 144 de morţi confirmate în Filipine, un arhipelag cu peste 7.600 de insule unde anual au loc, în medie, 20 de furtuni tropicale.

Mai multe oraşe din sudul Chinei se pregătesc pentru furtuna Ma-On, care ar urma să atingă uscatul joi, de-a lungul coastei provinciei Guangdong. Vântul şi ploaia ar putea aduce uşurare în regiunile sudice, care trec de câteva zile prin temperaturi foarte ridicate, care au pus presiuni pe reţeaua de electricitate a Chinei, au stricat recoltele şi au provocat incendii de vegetaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.