Un atac al armatei israeliene a ucis trei palestinieni, joi dimineaţa, în tabăra Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trei martiri au fost ucişi de gloanţe de ocupaţie israeliană în timpul unei operaţiuni din zori împotriva taberei Jenin”, un bastion al fracţiunilor armate palestiniene, a spus ministerul, fără a identifica încă palestinienii ucişi.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a comentat imediat această informaţie. Iar martorii locali au declarat pentru AFP că atacul israelian s-a încheiat.

Peste 40 de palestinieni au fost ucişi în timpul operaţiunilor israeliene din acest an numai în zona Jenin, inclusiv mulţi luptători, dar şi jurnalistul vedetă al Al Jazeera, Shireen Abu Akleh.

Atacul de la Jenin vine pe un fundal de reapariţie în ultimele luni şi săptămâni de tensiuni în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel, care a desfăşurat aşezări acolo unde trăiesc astăzi peste 475.000 de oameni.

Miercuri, un palestinian suspectat de Israel că a fost implicat într-un atac asupra soldaţilor din apropierea aşezării Ofra, a fost ucis miercuri de forţele israeliene după o urmărire.

Mujahid Mahmoud Hamed, în vârstă de 32 de ani, a fost de asemenea suspectat că se află în spatele atacurilor din ultimele zile, potrivit armatei.

Mişcarea Fatah a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a lansat o declaraţie cu o fotografie a lui Hamed înfăţişându-l ca pe un „martir”. Membrii familiei au declarat pentru AFP că a petrecut 11 ani într-o închisoare israeliană, din care a fost eliberat în urmă cu aproximativ un an.

De la un val de atacuri anti-israeliene în primăvara anului trecut, forţele israeliene au efectuat peste 2.000 de raiduri în Cisiordania, operaţiuni care au ca rezultat frecvent ciocniri cu populaţia sau cu luptătorii locali.

Cel puţin 150 de palestinieni şi 26 de israelieni au fost ucişi de la începutul anului în Cisiordania, Israel şi Ierusalim. Israelul a ocupat Cisiordania şi Ierusalimul de Est de la Războiul de şase zile din 1967.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a mai spus vinerea trecută „serios îngrijorat de intensificarea violenţei în Cisiordania”, scena celor mai mortale violenţe din ultimii şapte ani, potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.