Cel puţin trei persoane au murit la Paris într-un incendiu, în noaptea de luni spre marţi, într-un bloc în arondismentul al II-lea, în centrul capitalei, declară surse din poliţie, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii au intervenit la ora locală 4.30 (5.30, ora României), pe boulevard des Italiens, la al şaselea şi la al şaptelea etaje ale blocului, în care se află mai ales birouri, dar şi apartamente şi o cameră de serviciu la ultimul etaj.

Potrivit primelor elemente, incendiul, care s-a extins în casa scării, ar fi fost cauzat de o scurgere de gaze într-un apartament de la etajul al şaptelea, sub podul blocului.

Trei persoane au fost găsite moarte în acest apartament cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României).

Ele nu au fost identificate.

De asemenea o persoanmă a fost rănită n sinistru.

Incendiul a fost stins marţi dimineaţa de către pompierii care au evacuat apoi corpurile victimelor.

Prefectul Poliţiei Parisului Laurent Nuñez a venit la faţa locului.

”Vreau să salut angajamentul pompierilor salvatori ai Parisului. Ei au procedat la salvarea periculoasă a unei persoane dintr-o cameră de bonă”, a declarat el.

Victimele ”nu au putut să iasă pe fereastră din cauza barelor împotriva furtului de pe acoperiş”, a declarat AFP primarul arondismentului, Ariel Weil. 

”Alte aproximativ zece persoane, care locuiau la acelaşi etaj au fost salvate de pompieri care au intervenit de pe acoperiş”, a precizat el.

Aproximativ 180 de pompieri au fost mobilizaţi pe bulevardul Italienilor.

O anchetă a fost deschisă cu încredinţată în acest stadiu Comisariatului Paris Centre, declară AFP parchetul.

ALT INCENDIU ÎN ARONDISMENTUL AL XV-LEA

Parchetul din Paris anunţă că a fost informat cu privire la alt incendiu -  soldat cu victime - în arondismentul al XV-lea, în sud-vestul capitalei franceze.

”O persoană în vârstă de 60 de ani a fost găsită moartă, alta se află într-o stare de urgenţă absolută, iar două în urgenţăă relativă”, detaliză parchetul.

Persoana decedată este o femeie, potrivit altei surse din poliţie, care precizează că ”incendiul pare că a izbucnit” în locuinţa acesteia.

O anchetă care urmează să stabilească cauzele morţii şi rănirilor a fost încredinţată comisariatului din arindismentul al XV-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.