Un vapor de pescuit japonez a intrat în coliziune miercuri cu un cargo rusesc, în largul Insulei Hokkaido (nord), iar trei dintre cei cinci membri ai echipajului japonez au murit, a anunţat Tokyo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paza de Coastă japoneză a fost informată cu privire la faptul că cei cinci membri ai echipajului au fost salvaţi de cargoul rus, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Katsunobu Kato.

”Ni s-a spus că trei dintre ei au murit şi că ceilalţi doi prezintă răni care nu le pun viaţa în pericol”, a precizat el.

Un diferent teritorial opune Rusia şi Japonia cu privire la patru insuliţe anexate de către Moscova la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, revendicate în continuare de Tokyo.

Denumite ”Kurilele de Sud” de către Rusia şi ”Teritoriile de Nord” de către Japonia, aceste insule vulcanice situate între Marea Ohoţk şi Oceanul Pacific împiedică semnarea unui tratat de pace între cele două ţări.

Exploatarea comună a resurselor în zona maritimă de frontieră dintre Rusia şi Japonia a provocat uneori tensiuni.

În 2019, Rusia a reţinut temporar 24 de pescarj aponezi şi le-a conficat vasele, acuzându-i de depăşirea cotei de pescuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.