Cel puţin trei persoane au murit într-o tornadă violentă ce a măturat Missouri, un stat situat în centrul Statelor Unite, au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O alertă meteo a fost emisă în atenţia locuitorilor din Jefferson City, capitala Missouri, unde s-au semnalat pagube importante.

Departamentul Securităţii Publice de la nivelul statului a postat pe Twitter imagini cu linii electrice trântite la pâmânt şi copaci scoşi din rădăcină.

Cele trei persoane au murit la Golden City, la aproximativ 270 de kilometri sud-vest de Jefferson City, iar ”mai multe” alte persoane au fost rănite în oraşul vecin, Carl Junction, a precizat departamentul.

”Tornadă violentă confirmată, adăpostiţi-vă acum!”, au îndemnat pe Twitter servicii de meteorologie.

Ploi puternice, grindină, rafale de vânt şi trăsnete loveau Missouri, Oklahoma vecină şi Kansas.

Alerte meteo erau în vigoare joi în apropiere de de Saint-Louis (Missouri).

În Oklahoma, primarul din Tulsa, G. T. Bynum, a anunţat că locuitori din zone situate în apripierea unui baraj al Lacului Keystone erau îndemnaţi să evacueze, din cauza riscului inundaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.