Trei drone înarmate au fost doborâte marţi, în două atacuri separate, deasupra aeroportului din Erbil, în nordul Irakului, unde sunt staţionate forţe americane şi alte forţe internaţionale, a anunţat serviciul antiterorism din Kurdistanul irakian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a fost imediat clar cine este responsabil pentru aceste atacuri, ultimul dintr-o serie de atacuri asupra trupelor americane din Irak şi Siria, în timp ce tensiunile cresc în Orientul Mijlociu din cauza războiului dintre Israel şi Hamas.

Sistemul de apărare de la o bază militară din apropierea aeroportului a funcţionat cu succes împotriva dronelor. Nu s-au înregistrat victime sau daune la infrastructură, a declarat un oficial al Departamentului american al Apărării.

Premierul irakian Mohammed al-Sudani s-a angajat să îi tragă la răspundere pe cei responsabili de atacurile recente asupra a trei baze militare din Irak care găzduiesc consilieri ai coaliţiei internaţionale. Este vorba de baza Ain al-Asad, din vestul Irakului, o bază militară de lângă aeroportul internaţional din Bagdad şi baza Harir din Erbil.

Pentagonul afirmă că forţele americane din Irak şi Siria au fost atacate de 38 de ori de la mijlocul lunii octombrie
CITEȘTE ȘI Pentagonul afirmă că forţele americane din Irak şi Siria au fost atacate de 38 de ori de la mijlocul lunii octombrie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.