Trei persoane din Republica Moldova au fost reţinute şi plasate în arest la Paris, fiind suspectate că au aplicat pe ziduri şabloane de tip graffiti ce reprezintă sicrie, însoţite de menţiunea "Soldat francez în Ucraina", potrivit BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În momentul arestării suspecţilor, care a avut loc vineri seară, cei trei aveau asupra lor vopsea, mănuşi şi şabloane.

Desenele au fost descoperite vineri pe mai multe clădiri din arondismentul 7 al Parisului, inclusiv la parterul unui bloc de apartamente. Şabloanele graffiti, care măsurau 30 de centimetri pe 30 de centimetri, au fost imprimate pe ziduri cu vopsea roşie.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Un grup a revendicat acţiunea, indicând prezenţa graffiti-ului şi în alte locuri din Paris. "Această acţiune a fost un răspuns la acţiunile nepotrivite ale autorităţilor franceze faţă de activiştii noştri care au depus sicrie lângă Turnul Eiffel", au scris aceştia referindu-se la o acţiune care a avut loc la 1 iunie, când cinci sicrie au fost descoperite la picioarele Turnului Eiffel. Sicriele în mărime naturală erau înfăşurate în drapele franceze şi aveau inscripţia "Soldaţi francezi ucişi în Ucraina".

Anchetatorii au stabilit o legătură directă cu o altă acţiune - apariţia unor şabloane reprezentând mâini roşii pe memorialul Shoah, ceea ce a stârnit suspiciuni de ingerinţă străină.

CITEȘTE ȘI Cinci sicrie misterioase au apărut la picioarele Turnului Eiffel, cu inscripţia "Soldaţi francezi din Ucraina". Acţiunea ar putea avea legătură cu "mâinile roşii" imprimate cu vopsea pe Memorialul Holocaustului din Paris
CITEȘTE ȘI Rusia dă asigurări că ”nu se amestecă” şi evocă o ”isterie” în Franţa după descoperirea unor sicrie la Turnul Eiffel. ”Ţara noastră are priorităţi mai importante”. Un bulgar şi doi bărbaţi născuţi în Germania şi Ucraina, în faţa justiţiei

În toamna anului trecut, după ofensiva Israelului în Gaza, în Franţa au fost găsite pe pereţi inscripţionate stele ale lui David. Şi atunci, au fost arestaţi doi cetăţeni moldoveni care au susţinut că au acţionat la comanda unui individ din Rusia. 

CITEȘTE ȘI Moscova neagă orice legătură cu ”misterul” stelelor lui David de la Paris şi denunţă acuzaţii de presă drept ”stupide” şi ”nedemne”. Omul de afaceri moldovean Anatoli Prizenko, un prorus, presupusul comanditar din ”străinătate”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.