Angela Merkel a apreciat luni, într-o vizită la Tokyo, că poate încă ar mai fi posibil să se păstreze integritatea pieţei unice europene şi să se evite inslararea unei frontiere între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există cu siguranţă o soluţie în vederea păstrării intergrităţii pieţei unice, inclusiv când Irlanda de Nord nu va mai face parte din ea, pentru că ea face parte din Marea Britanie, respectându-se totodată voinţa de a evita controale la frontieră”, a declarat cancelarul german în cadrul acestei vizite în capitala japoneză.

”Pentru a rezolva această problemă, trebuie să se dea dovadă de creativitate, să ne ascultăm unii pe alţii, iar asemenea discuţii pot şi trebuie să aibă loc”, a adăugat ea.

”Încă putem să ajungem la un acord la timp, dacă toată lumea dă dovadă de bunăvoinţă”, a apreciat Merkel..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.