Transferul de către Occident al unor avioane de luptă de fabricaţie americană de tip F-16 constituie o ameninţare ”nucleară”, pentru că pot fi echipate cu acest tip de armament, apreciază joi, într-un interviu, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia nu poate ignora capacitatea acestor avioane de transporta arme nucleare”, denunţă şeful diplomaţiei ruse.

”Vom considera simplul fapt că forţele armate ucrainene deţin asemenea sisteme drept o ameninţare din partea Occidentului în domeniul nuclear”, avertizează Serghei Lavrov în acest interviu acordat publicaţiei online lenta.ru.

Piloţi ucraineni urmează în prezent o formare pe avioane (de tip) F-16, la mai puţin de două luni de la unda verde a preşedintelui american Joe Biden, care şi-a anunţat la 19 mai ”susţinerea unei iniţiative comune vizând antrenarea unor piloţi ucraineni pe avioane de luptă de generaţia a patra, inclusiv (de tip) F-16”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.