Traficul pe podul principal care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea a fost reluat după o scurtă suspendare duminică dimineaţa devreme, a anunţat operatorul podului fără a preciza motivul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administratorul rus al structurii nu a dezvăluit motivul suspendării, dar podul Kerci din Crimeea a fost ţinta a tot mai multor atacuri cu drone aeriene şi maritime în ultimele luni.

Vineri seară, Rusia afirmase că a distrus în Marea Neagră trei drone navale ucrainene care ar fi vizat podul din Crimeea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Podul din beton de aproape 20 de kilometri, cel mai lung din Europa, inaugurat în 2018 de Vladimir Putin, este format din două structuri paralele - una rezervată traficului rutier şi cealaltă pentru traficul feroviar - şi a fost avariat, fiind închis traficului pentru mai multe zile, în cel puţin două ocazii, în urma unor atacuri ucrainene cu drone.

Ministerul britanic al Apărării afirma vineri, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor pe care le are despre războiul din Ucraina, că Rusia a creat o barieră subacvatică pentru a descuraja atacurile asupra podului Kerci, pe care Moscova se bazează din punct de vedere logistic pentru a aproviziona trupele care poartă războiul din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.