Rusia a declarat că traficul pe podul de la Kerch a fost reluat pe o singură bandă, după ce Ucraina a revendicat atacul de luni, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rusia a declarat că traficul pe podul de la Kerch a fost reluat pe o singură bandă, după ce Ucraina a revendicat responsabilitatea pentru atacul de luni.
 
Circulaţia "a fost reluată folosind direcţia opusă pe banda cea mai din dreapta", a declarat marţi, la scurt timp după miezul nopţii, ora locală, vicepremierul rus Marat Khusnullin, pe pagina sa de Telegram.
 
Un oficial ucrainean din domeniul securităţii a revendicat mai devreme, luni, responsabilitatea Kievului pentru un atac asupra podului care leagă peninsula anexată Crimeea de continentul rusesc - o linie de aprovizionare vitală pentru efortul de război al Rusiei în Ucraina şi un proiect personal al preşedintelui Vladimir Putin.
 
"Aşa cum i-am raportat astăzi preşedintelui (rus), ne pregăteam să lansăm traficul pe pod cât mai curând posibil. A fost efectuată o inspecţie iniţială a structurilor deschiderii, care a confirmat că starea lor permite fluxul de trafic", a declarat Khusnullin. 
 
Khusnullin a precizat că oficialii au elaborat o soluţie temporară pentru organizarea traficului pe pod, spunând că "intervalul a fost testat suplimentar înainte de a se lua o decizie privind posibilitatea redeschiderii traficului".
 
Pe reţelele de socializare a circulat un videoclip - pe care CNN nu îl poate verifica în mod independent - care arată două vehicule care traversează podul în timpul nopţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.