Traficul aerian a fost complet întrerupt în urma incidentului de pe Aeroportul Orly-Sud, a anunţat sâmbătă Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC), relatează le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau în terminalul Vest au fost blocaţi înăuntru, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne Pierre-Henri Brandet.

Prefectura Val-de-Marne îi sfătuieşte pe pasageri să nu se ducă la aeroport.

Cele două terminale ale aeroportului au fost închise, a anunat ADP, iar sute de zboruri care se apropiau de Orly au fost redirecţionate către Roissy Charles de Gaulle, a precizat DGAC.

Un bărbat a fost ucis sâmbătă de un militar din cadrul Operaţiunii Sentinelle pe Aeroportul Orly-Sud, în Val-de-Marne, a confirmat Ministerul de interne.

Circumstanţele incidentului erau încă neprecizate.

”Bărbatul a reuşit să-i ia arma unui militar (din cadrul Operaţiunii) Sentinelle. Se pare că a fost neutralizat rapid de forţele de securitate. Se pare că este vorba despre (o puşcă de asalt de tip) Famas pe care bărbatul a luat-o”, a precizat Brandet.

O operaţiune RAID era în curs, iar genişti se aflau pe aeroport, care a fost evacuat în înrtegime, a anunţat Poliţia Naţională franceze pe contul de Twitter.

Trei militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle au fost agresaţi pe 3 februarie cu arme albe. Un bărbat a rănit un militar cu o macetă la Caruselul de la Muzeul Luvru din Paris, după care a fost grav rănit prin împuşcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.