Autorităţile israeliene au transmis marţi dimineaţă că mai mult de 1 milion de oameni au fost confirmaţi cu Covid-19 de la începutul anului 2020, informează timesofisrael.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pragul a fost depăşit după ce luni au fost înregistrate 9.831 de cazuri, aproape de un record al ţării.

Rata cazurilor pozitive între toţi cei testaţi luni (141.472) este de 6,63%, un vârf înregistrat ultima dată în luna februarie.

În timpul valului al treilea de infectări, la jumătatea lunii ianuarie, peste 10.000 de cazuri au fost raportate într-o zi, iar acel număr nu a mai fost înregistrat de atunci. Cât priveşte al patrulea val, pe 16 august au fost înregistrate 8.772 de cazuri.

Marţi dimineaţă, în Israel erau 72.572 de cazuri active de Covid-19, cu 1.124 de oameni spitalizaţi, dintre care 678, în stare gravă.

Ministerul israelian al Sănătăţii a spus că 12 oameni confirmaţi cu boala au murit luni şi 30, duminică.

În ciuda campaniei guvernamentale de vaccinare extinse, puţin peste 1 milion de israelieni eligibili nu au fost imunizaţi încă.

Potrivit statisticilor, cei mai mulţi dintre cei care nu au primit nicio doză de vaccin au vârste cuprinse între 12 şi 39 de ani, din medii defavorizate, 31% sunt populaţie arabă, iar 16%, din comunitatea haredi.

Per ansamblu, 90% dintre persoanele cu vârste de peste 60 de ani au fost vaccinate complet cu serul Pfizer, utilizat în ţară. Doar 29% dintre cei cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani sunt complet vaccinaţi, şi 69% dintre cei din grupa de vârstă 16 - 19 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.