O tornadă şi furtuni puternice au lovit joi partea de sud a Cehiei distrugând părţi din mai multe localităţi şi soldându-se cu cel puţin trei decese şi zeci de răniţi, au spus serviciile de urgenţă şi presa locală, citează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tornada, raportată în oraşe din jurul Hodonin, la graniţa cu Slovacia şi Austria şi la 270 de kilometri sud-est de capitala Praga, a adus rafale de peste 200 de kilometri la oră, potrivit unui meteorolog de la Televiziunea Cehă. 

Acest lucru o face cea mai puternică tornadă înregistrată în ţară în istoria modernă şi prima tornadă din 2018.

Vântul puternic a spulberat acoperişurile mai multor case şi clădiri, a răsturnat maşini şi a împrăştiat rămăşiţe pe străzile localităţilor.

Lucrătorii din serviciile de urgenţă s-au odihnit printre resturile lăsate de furtună, în piaţa din Moravska Nova Ves, după ce au muncit toată noaptea.

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă din sudul regiunii Moravia a declarat pentru Televiziunea Cehă că trei persoane au murit şi zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Televiziunea a relatat că şapte localităţi au fost grav afectate. Un oficial din Hrusky a spus că jumătate din oraş a fost practic ridicat de la pământ.

Echipele de căutare şi salvare operează în zonă, în timp ce Austria şi Slovacia au trimis unităţi pentru a veni în ajutor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.