Consilierul pe probleme de securitate internă al lui Donald Trump Tom Bossert a demisionat, a anunţat marţi Executivul american, ultima dintr-o serie de demisii ale unor consilieri de rang înalt de la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele îi mulţumeşte lui Tom pentru angajamentul său în favoarea securităţii marii noastre ţări”, a declarat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei, Sarah Sanders, într-un scurt comunicat, în urma unor plecări în cascadă, în ultimele luni, care alimentează impresia că la Casa Albă domneşte haosul.

Demisia bruscă a lui Bossert are loc după ce John Bolton îl înlocuieşte la conducerea Consiliului pentru Securitate Naţională (NSC) pe H.R. McMaster, dar afară de preşedintele american.

Tom Bossert, aflat în prima linie a răspunsului la catastrofe naturale sau a luptei contra atacurilor cibernetice, era implicat de asemenea în lupta împotriva terorismului.

El s-a dus în Irak, în aprilie 2017, împreună cu Jared Kushner, ginerele şi consilierul lui Donald Trump, pentru a discuta despre lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI).

El pleacă în momentul în care Trump lasă să planeze ameninţarea unei intervenţii militare în Siria.

Bossert, intervievat duminică de ABC pe tema reacţiei americane după presupusul atac chimic în oraşul Duma, ultimul bastion rebel de la porţile capitalei siriene, a evocat oprţiunea militară.

”Este una dintre acele probleme asupra cărora toate naţiunile, toate popoarele sunt de acord după al Doilea Război Mondial, este o practică inacceptabilă”, a declarat el despre atacurile chimice.

”Eu nu aş înlătura” acţiunea militară, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.