Ministerul german de Interne l-a numit pe Thomas Haldenwang, un vechi funcţionar public, la conducerea Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV), serviciul german de informaţii interne, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haldenwang îl înlocuieşte în funcţie pe fostul director al BfV, Hans-Georg Maassen.

Partidul Social Democrat (SPD), care face parte din coaliţia la putere cancelarului Angela Merkel, a cerut demiterea lui Maassen în septembrie, după ce şeful spionajului a părut să minimalizeze violenţe la un miting împotriva migranţilor, la Chemnitz (est).

Haldenwang a lucrat la Ministerul de Interne din 1991 şi s-a mutat în cadrul BfV din 2009. Patru ani mai târziu, el a devenit adjunctul lui Maassen.

Această numire a fost anunţată în contextul în care ministrul german de Interne Horst Seehofer, care a fost implicat într-o serie de dispute cu Angela Merkel pe tema politicii generoase a cancelarului cu privire la migranţi, dar şi pe alte teme, a anunţat că demisionează de la conducerea Uniunii Social Democrate (CSU), alita din Bavaria a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a acesteia.

El a dezminţit să intenţionează să demisioneze din funcţia de ministru de Interne, aşa cum au dezvăluit anterior surse din cadrul formaţiunii.

Seehofer l-a susţinut pe Maassen, ceea ce l-a pus în conflict cu Merkel şi cu alţi miniştri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.