Premierul britanic Theresa May va cere Uniunii Europene marţi o amânare a Brexitului până la sfârşitul lui iunie, cu o opţiune de extindere pe doi ani, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al lui May a declarat că ea îi va scrie marţi sau miercuri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a cere o amânare a Brexitului.

Însă Laura Kuenssberg, editorul politic al BBC, a scris pe Twitter după întâlnirea de marţi a guvernului britanic: „Conform unor surse din cabinet, prim-ministrul va scrie astăzi Uniunii Europene cerând o amânare, cu o dată finală de 30 iunie, cu o opţiune de extindere de până la doi ani”.

Kuenssberg a adăugat: „O sursă susţine că nu s-a ajuns la un acord iar o altă sursă este furioasă pentru că prim-ministrul evită să ia o decizie concretă, însă doreşte opţiunea unei amânări scurte pentru a găsi o modalitate de a încerca din nou cu acordul său”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.