Prim-ministrul britanic, Theresa May, a făcut apel către nord-irlandezi să susţină acordul privind Brexitul printr-un editorial publicat în Belfast Telegraphy, în care precizează că acordul plaseaza regiunea „într-o poziţie fantastică”, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sub acest acord, viitorul este cu siguranţă strălucit pentru Irlanda de Nord. Va fi o deschidere către piaţa UE şi cea din restul Marii Britanii”, a afirmat May. Ziarul Belfast Telegraph este recunoscut pentru viziunea sa unionistă, susţinând guvernarea provinciei de către britanici.

Acordul privind Brexitul al lui May a fost primit cu critici din partea Partidului Democrat Unionist, cel mai mare din Irlanda de Nord şi care se află în coaliţie cu Partidul Conservator condus de premierul britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.