Comisia însărcinată cu anchetarea exploziei în metrou, la Sankt Petersburg, a stabilit că aceasta a fost provocată de o bombă, confirmând teza unui atac terorist, scrie marţi agenţia Interfax, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Autorităţile ruse anunţă că toate persoanele rănite grav în atentat sunt în stare stabilă în spitalele din Sankt Petersburg

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atentatului, însă niciun detaliu nu va fi furnizat despre el imediat, adaugă Intefax.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”S-a confirmat că un dispozitiv exploziv a fost declanşat de un bărbat, din corpul căruia au fost găsite părţi în al treilea vagon al ramei (de metrou)”, anunţă comisia într-un comunicat.

”Bărbatul a fost identificat, însă identitatea sa nu va fi dezvăluită pentru moment, în interesul anchetei”, se arată în comunicat.

Serviciile de securitate din Kîrgîzstan (GNKB) au anunţat marţi că l-au identificat pe autorul atentatului sinucigaş care s-a soldat cu 14 morţi - un cetăţean rus de origine kîrgîză.

Bărbatul - Akbarzhon Djalilov - s-a născut în 1995 la Oş, al doilea cel mai important oraş din ţară, în apropiere de frontiera cu Uzbekistanul, a anunţat un purtător de cuvânt al GNKB.

Kîrgîzstanul este o ţară cu şase milioane de locutiori, majoritatea musulmani. Ea este o aliată apropiată la Moscovei şi găzduieşte pe teritoriul ei o importantă bază militară rusă.

În opinia ministrului rus de Externe Serghei Lavrov este ”cinic şi meschin” să se spună că acest atentat a fost comis ca represalii faţă de intervenţia rusă în Siria.

ANCHETĂ A SPIONAJULUI 

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Kremlinului a anunţat că agenţiile de informaţii vor examina faptul că explozia în metrou, luni, la Sankt Petersburg, a avut loc în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin se afla în oraşul său natal, relatează The Associated Press.

Peskov a declarat marţi că faptul că Putin se afla în oraş atunci când a fost detonată bomba, la câţiva zeci de kilometri depărtare de locul în care purta discuţii, ”te face să te opreşti” şi este ”un lucru pe care agenţiile de informaţii trebuie să-l analizeze”.

Explozia în metrou, în al doilea cel mai important oraş din Rusia, s-a soldat luni cu 14 morţi şi zeci de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.