Statul american Texas a început să construască propriul zid la frontiera cu Mexicul, a anunţat guvernatorul Greg Abbott, denunţând lipsa de acţiune a administraţiei lui Joe Biden împotriva imigraţiei clandestine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Texasul ia ceea ce este cu adevărat o măsură fără precedent, (şi anume construirea unui) zid la frontiera noastră pentru a securiza şi salva suveranitatea Statelor Unite şi a propiruului nostru stat”, a anunţat guvernatorul în faţa unei macarale şi unor bare de metal.

Această acţiune este ”necesară dintr-un singur motiv: administraţia Biden a eşuat să-şi facă treaba”.

Greg Abbott a denunţat în weekend ”consecinţele sângeroase” ale politicilor lui Joe Biden.

”Acest zid de frontieră este o replică a zidului pe care l-a ridicat preşedintele (Donald) Trump”, a declarat el - ”acelaşi material, aceeaşi concepţie”.

Construirea unui zid la frontieră a fost una dintre principalele promisiuni de campanie ale lui Donald Trump în 2016.

Porţiuni lungi au fost construite în timpul fostului preşedinte republican, însă lucrările au fost oprite în tmpul preşedintelui democrat Joe Biden.

Guvernatorul Texasului a declarat la Fox News că ridicarea zidului merge mai repede în statul său, deoarece are loc, în prezent, pe terenuri care aparţin unor proprietari ”care sunt sătui de administraţia Biden”.

Guvernul democrat al lui Biden este criticat aprig din cauza felului în care gestionează imigraţia clandestin ăîn Statele Unite.

Aripa stângă democrată îi reproşează şefului statului că este prea dur în acest domeniu, în timp ce aripa dreaptă denunţă un laxism care-i încurajează pe străini să încerce să treacă frontiera mexicano-americană.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.