Aleşii din Texas au adoptat o interzicere a acordării de îngrijiri medicale de tranziţie minorilor transsexuali - tratamente hormonale sau chimice -, iar guvernatorul Floridei, Ron DeSantis a promulgat un text asemănător, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste texte, adoptate în două state controlate de către republicani, constituie un nou exemplu al unei ofensive conservatoare în probleme de societate împotriva lesbienelor, gay-lor, bisexualilor şi transsexualilor.

În Texas, această legislaţie le interzice medicilor să asigure aceste îngrijiri medicale.

Textul prevede o excepţie în cazul minorilor care se află deja într-un astfel de tratament

Însă aceşti minori sunt obligaţi să renunţe în mod treptat la aceste tratamente, prevede documentul.

Pentru a deveni lege, acest text este necesar să fie semnat de către guvernatorul republican Greg Abbott, ceea ce pare să fie o simplă formalitate, având în vedere poziţia acestuia în acest subiect.

Greg Abbott a ordonat în 2022 administraţiei sale să ancheteze părinţii ai căror copii sunt supuşi unor astfel de tratamente medicale, pe care care le asimilează unor rele tratamente.

Aceste iniţiative republicane a determinat familii întregi să fugă din statul Texas.

În cazul în care textul este promulgat, Texasul - al doilea stat cel mai populat american - va deveni cel mai mare stat care adoptă această politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.