Fotograful britanic Terry O’Neill, autorul unor imagini celebre ale anilor ’60, a încetat din viaţă, în acest weekend, la vârsta de 81 de ani, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O’Neill, care de-a lungul carierei a fotografiat numeroase celebrităţi, inclusiv trupa Rolling Stones, pe David Bowie şi pe Elton John, dar şi pe regina Elizabeth a II-a, suferea de cancer la prostată. El a murit acasă, sâmbătă noapte, după o lungă suferinţă.

Potrivit BBC, activitatea lui O’Neil a contribuit la definirea revoluţiei culturale Swinging Sixties în Regatul Unit.

Născut la Londra, O’Neill a părăsit şcoala n speranţa de a deveni musician, dar a ajuns să lucreze ca fotograf la aeroportul Heathrow din Londra. Acolo, el l-a fotografiat pe vicepremierul Rab Butler adormit pe o bancă, îmbrăcat impecabil. Această fotografie l-a ajutat pe O’Neill să se angajeze ca fotograf de presă pe Fleet Street, unde i s-a dat ca sarcină să facă fotografia portret a unei noi trupe – The Beatles.

După ce a fost decorat Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, în acest an, O’Neill a spus că această onoare depăşeşte tot ce is-a întâmplat în viaţă.

Terry O’Neill a fotografiat-o de două ori pe regina Marii Britanii. În 2001, el a dezvăluit pentru BBC cum a făcut-o pe regină să zâmbească spunându-i o glumă despre cursele de cai în timp ce îi făcea a doua fotografie în 1992, an descris de regină ca “annus horribilis”.

Elton John, pe care O’Neill l-a fotografiat de mai multe ori, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu fotografului pe Twitter.

Printre personalităţilor pe care le-a fotografiat O’Neill s-au mai numărat Laura Bush, Twiggy, Frank Sinatra, Amy Winehouse, Faye Dunaway.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.