Operatorul centralei nucleare accidentate Fukushima, Tepco, a fost condamnat să despăgubească rudele unui bărbat în vârstă de 102 ani care s-a sinucis în 2011 deoarece nu a suportat să-şi părăsească locuinţa în urma catastrofei din martie 2011, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tribunal din regiune a dispus ca familia lui Fumio Okubo să primească despăgubiri în valoare de 15,2 milioane de yeni (115.000 de euro), potrivit avocatului lor, Yukio Yasuda.

Fumio Okubo era cea mai în vârstă persoană din satul Iitate, situat la 40 de kilometri de Centrala Fukushima Daiichi, pe coasta de nord-est a Japoniei.

El s-a sinucis după ce Guvernul le-a ordonat, în aprilie 2011, locuitorilor să părăsească regiunea, contaminată de emisii radioactive provenind de la centrala devastată cu o lună mai înainte de tsunami.

”Am trăit un pic cam mult”, le-a spus el rudelor sale după ce a aflat despre evacuare.

Tribunalul a stabilit că sinuciderea sa a avut legătură cu ”stresul puternic” provocat de perspectiva de a fi nevoit să fugă şi de a reprezenta o povară grea pentru rudele sale.

”Este semnificativ că s-a recunoscut teribila tragedie trăită de cel mai bătrân locuitor din sat, care a vut să-şi pună capăt zilelor pe pământul său”.

Suma acordată este mai mică decât cea reclamată - 60 milioane de yeni -, însă familia nu vrea să facă apel.

Tokyo Electric Power (Tepco) a anunţat că vrea să examineze detaliat hotărârea înainte să ia o decizie în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.