Oficialii vamali din Malaezia au declarat, luni, că au descoperit o ascunzătoare de părţi rare de animale în valoare de 18 milioane de dolari, despre care se crede că provin din Africa, inclusiv colţi de elefant, coarne de rinocer şi solzi de pangolin, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Malaezia este un centru pentru traficul de animale sălbatice, părţile de animale fiind transportate prin ţară către pieţele regionale profitabile. 

Autorităţile au dejucat o tentativă de contrabandă, când au descoperit încărcătura ilicită în Port Klang, pe coasta de vest a Malaeziei, ascunsă într-un container împreună cu lemn. 

Transportul includea aproximativ 6.000 de kilograme de colţi de elefant - cea mai mare captură de fildeş de elefant din Malaezia, a declarat şeful departamentului vamal, Zazuli Johan. 

De asemenea, mai erau 29 de kilograme de coarne de rinocer, 100 de kilograme de solzi de pangolin şi 300 de kilograme de cranii de animale şi alte oase, a declarat acesta într-o conferinţă de presă. 

Captura avea o valoare estimată la 80 de milioane de ringgit (18 milioane de dolari), a spus el, adăugând că se crede că provine din Africa, fără a da mai multe detalii. 

Zazuli a spus că Malaezia nu era destinaţia finală a încărcăturii, dar nu a precizat unde se îndrepta. 

Părţile de animale, precum colţii de elefant şi solzii de pangolin, sunt populare în ţările în care sunt folosite în medicina tradiţională, inclusiv în China şi Vietnam. 

Nu au fost efectuate arestări în urma confiscării. 

Kanitha Krishnasamy - directorul pentru Asia de Sud-Est al grupului de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice Traffic - a salutat "confiscarea semnificativă". 

"Acest amestec de specii ameninţate într-o singură captură este îngrijorător şi cu siguranţă verifică suspiciunea că infractorii continuă să folosească porturile malaeziene pentru a transporta animale sălbatice de contrabandă", a declarat ea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.