Riscul unor confruntări violente intercomunitare, izbucnite după meciul Franţa - Maroc de miercuri de la Cupa Mondială, continuă să existe la Montpellier, în sudul Franţei, unde în noaptea de joi spre vineri în cartierul Mosson au fost desfăşuraţi poliţiştii de la patru secţii pentru menţinerea siguranţei şi a ordinii publice, relatează „Le Figaro”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mobilizarea poliţiştilor a fost decisă „pentru a preveni orice confruntare între comunitatea de nomazi şi comunitatea nord-africană”, a declarat o sursă bine informată pentru „Le Figaro”.

Tensiunile intercomunitare au izbucnit în Montpellier după moartea unui adolescent de 14 ani care a fost călcat de o maşină după meciul de fotbal Franţa-Maroc de miercuri, 14 decembrie. În acea seară, în cartierul Mosson, un grup de aproximativ 20 de tineri a înconjurat un Citroën C4 alb şi a încercat să smulgă un steag francez de pe vehicul. Şoferul a demarat în trombă, apoi a făcut o întoarcere şi a călcat mortal un minor de 14 ani de origine nord-africană. Şoferul a fugit apoi de la locul faptei.

"Maşina nu era furată, aşa că şoferul a fost identificat rapid", a declarat o sursă din cadrul poliţiei. Se crede că individul, care este fugar şi în prezent este căutat de poliţie, ar face parte din comunitatea de nomazi.

Originea etnică a victimei şi cea a suspectului a declanşat tensiuni puternice. Potrivit informaţiilor „Le Figaro”, apartamentul pasagerului din vehiculul implicat în accidentul mortal a fost spart şi vandalizat în noaptea de joi spre vineri. Bărbatul, care a fost bătut imediat după incident, a fost spitalizat.

Ca dovadă a tensiunilor care există în cartierul Mosson, o înregistrare video difuzată joi, 15 decembrie, pe reţelele sociale arăta un grup de aproximativ douăzeci de indivizi care aleargă pe stradă strigând „Allah Akbar” şi înjurături la adresa „ţiganilor”.

Un prim episod punitiv ar fi avut loc joi dimineaţă. Un bărbat aparţinând comunităţii nomade a fost găsit cu gâtul tăiat, dar în viaţă. El a fost apoi transportat la Spitalul Universitar din Montpellier sub escorta BRI (Brigada de cercetare şi intervenţie).

Anchetatorii îl caută în continuare în mod activ pe şofer. "Ancheta avansează rapid sub conducerea Parchetului", a precizat joi prefectul din Herault într-un comunicat. Parchetul din Montpellier nu a dorit să facă alte comentarii "în această fază activă a anchetei".

Familia adolescentului ucis a reacţionat într-un comunicat transmis de Primăria din Montpellier: "Dispariţia lui Aymen ne pune la o încercare teribilă. Facem apel la calm şi ne exprimăm încrederea în instituţiile Republicii, în poliţie şi în justiţie", spune familia, cerând presei să-i respecte "doliul" şi "intimitatea".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.