Tensiunile dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit, un fost stat membru UE, nu sunt cauzate de probleme legate de Protocolul nord-irlandez, ci de Brexit, apreciază preşedinta Comiei Europene (CE) Ursua von der Leyen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 27 au convenit că nu există o alternativă la o implementare completă a Protocolului nord-irlandez, a anunţat von der Leyen într-o conferinţă de presă, în noaptea de luni spre marţi, în urma primei zile a unui summit european, la Bruxelles.

”Este important să reiterăm că Protocolul (nord-irlandez) este singura soluţie posibilă în vederea garantări păcii şi stabilităţii Irlandei de Nord şi protejării integrităţii pieţei unice a UE”, a subliniat ea.

”Dacă constatăm probleme azi, nu trebuie să uităm că ele nu provin din Protocol, ci rezultă din Brexit. Acesta este motivul problemelor”, a apreciat preşedinta CE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.