Incidente sporadice au avut loc în mai multe cartiere, în Hauts-de-Seine, în noaptea de marţi spre miercuri, iar o şcoială a fost parţial avariată într-un incendiu la Gennevilliers, a anunţat prefectura departamentului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această a patra noapte de tensiuni în mai multe oraşe din apropierea periferiei Parisului, incidente au fost pe ansamblu mai slabe decât în nopţile precedente, a dat asigurări prefectura.

Cele mai grave fapte au avut loc la Gennevilliers, unde, la Şcoala Primară Paul-Langevin, a avut loc un incendiu, controlat rapid.

”Biroul directoarei a fost distrus, iar două săli de clasă au fost avariate”, a anunţat prefectura din Hauts-de-Seine.

Incendiul, ale cărui circumstanţe erau în continuare vagi, a avut loc ”în afara zonei violenţelor urbane”, a minimalizat prefectura.

În acest departament, poliţia a fost vizată de tiruri de focuri de artificii în incidente sporadice care au izbucnit la Nanterre şi Villeneuve-la-Garenne, unde a avut loc un accident, sâmbătă, între un motociclist şi un vehicul de poliţie, la originea acestor tensiuni de atunci.

Accidentul - în plină izolare - a inflamat rapid reţelele de socializare, alimentate cu înregistrări video care denunţă o ”greşeală” a poliţiei, şi a condus la ciocniri în oraş în aceeaşi seară, după care s-au extins în alte cartiere de la periferia pariziană  duminică şi luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.