Forţele israeliene au întreprins joi un raid şi au procedat la un atac aerian într-o tabără de refugiaţi palestinieni din Cisiordania ocupată, ucigând cel puţin 12 persoane, au declarat oficiali palestinieni, iar poliţia israeliană a anunţat că un ofiţer a fost ucis în timpul raidului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană a declarat că atacul, în care, în mod excepţional, s-a recurs la utilizarea puterii aeriene în Cisiordania, a vizat un grup de palestinieni "care reprezentau o ameninţare pentru soldaţii din zonă".

Armata a precizat că a arestat 10 palestinieni în timpul raidului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Agenţia oficială de ştiri a Autorităţii Palestiniene, WAFA, a declarat că zeci de palestinieni au fost răniţi în timpul confruntărilor din tabăra de refugiaţi Nur Shams, de la periferia oraşului central Tulkarm, în apropiere de graniţa teritoriului cu Israelul.

Violenţele din Cisiordania s-au intensificat de când Israelul a început să bombardeze Gaza ca represalii la atacul Hamas din 7 octombrie asupra oraşelor israeliene, care s-a soldat cu cel puţin 1.400 de morţi.

Din 7 octombrie, trupele israeliene au ucis peste 70 de palestinieni şi au arestat peste 800 în Cisiordania, potrivit oficialilor palestinieni.

Armata israeliană a declarat că a efectuat raidul de joi la Nur Shams "pentru a aresta suspecţii căutaţi, pentru a distruge infrastructura teroristă şi pentru a confisca arme".

Poliţia israeliană a anunţat că un membru al serviciului de rezervă care făcea parte dintr-o unitate sub acoperire a fost ucis în timpul raidului, dar nu a dat detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.