Televiziunea siriană de stat a catalogat vineri drept ”agresiune” atacurile americane asupra unei baze aeriene a regimului, iar o sursă militară a evocat ”pierderi”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agresiune americană vizând ţinte militare siriene cu mai multe rachete”, a alertat postul imediat după ce americanii au anunţat atacul.

”Una dintre bazele noastre aeriene din centrul ţării a fost vizată (vineri) în zori de o rachetă trasă de Statele Unite, provocând pierderi”, a semnalat apoi o sursă militară citată de televiziunea de stat, fără să precizeze dacă este vorba despre pierderi umane sau materiale.

”Această agresiune americană are loc după o campanie mediatică de denigrare purtată de ţări (...) după ceea ce s-a petrecut la Khan Sheikhoun”, a anunţat agenţia oficială Sana.

Presupusul atac chimic, care s-a soldat cu cel puţin 86 de morţi în acest orăşel din nord-vestul Siriei potrivit Observatorului SIrian pentru Drepturile Omului, a fost imputat regimului lui Bashar al-Asssad de Washington, Paris şi Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.