Televiziune rusă de stat a făcut publice duminică imagini din culisele alocuţiunii televizate a lui Vladimir Putin de sâmbătă, împotriva rebeliunii grupării paramilitare ruse Wagner, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toată noaptea (de vineri spre sâmbătă), preşedintele (rus Vladimir Putin) s-a aflat în legătură cu toate agenţiile de aplicarea legii, a primit rapoarte nonstop, iar apoi, la ora (locală) 8.40 (şi ora României), s-a anunţat că Putin avea să susţină o alocuţiune televizată”, declară un jurnalist de la Russia 24, Pavel Zarubin, la începutul acestui clip.

În vidoclip apare, în continuare, un cameraman care se instalează în sala în care Putin şi-a susţinut discursul către naţiune.

Televiziunea rusă de stat a difuzat duminică un interviu vechi de patru zile cu Putin, în care liderul de lw Kremlin vorbeşte despre ziua sa de muncă şi despre felul în care gestionează ”operaţiunea militară specială” din Ucraina, cum şi-a desemnat invazia Ucrainei.

În acest interviu, acordat miercuri, la 21 iunie, Putin declara că acordă o ”atenţie primordială” desfăşurării operaţiunii.

”Ziua începe cu asta şi termină cu asta”, spune el, referindu-se la Războiul rus din Ucraina.

Preşedintele rus spune, în timp ce merge pe un coridor, în Kremlin, că este disponibil în orice moment al zilei şi dezvăluie că ”în ultimele zile m-am culcat destul de târziu. dar, bineînţeles, trebuie să fiu mereu în contact - aşa că sunt”.

Acest interviu şi cliipul din culise au fost difuzate la emisiunea ”Moscova, Kremlin, Putin”.

Preşedintele rus nu a mai apărut în public după alocuţiune de duminică dimineaţa, în care a ameninţat să pedepsească ”rebeliunea militară” a şefului Wagner, Evgheni Prigojin.

Prigojin a fost de acord să se exileze în Belarus, a anunţat Kremlinul duminică.

Insurecţia sa armată reprezintă cea mai gravă ameninţare la adresa autorităţii lui Putin din ultimele decenii.

Un purtător de cuvînt al Kremlinuluki, Dnitri Peskov a anunţat într-o conferinţă de presă prin telefon că s-a ajuns la un acord cu Prigojin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.