Guvernul iranian a alocat, miercuri, câte 150.000 de dolari familiilor celor 176 de victime ale zborului doborât la 8 ianuarie, a anunţat agenţia de presă IRNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul va plăti familiilor banii respectivi fără să ţină cont de rasă şi naţionalitate, în conformitate cu normele internaţionale, precizează irna.ir.

Zborul PS752 al Ukraine International Airlines (UIA) a fost doborât la 8 ianuarie - cu două rachete -, la puţin timp după ce a decolat de pe principalul aeroport din capitala iraniană, în toiul unor tensiuni între Iran şi Statele Unite.

Conducerea Aviaţiei Civile iraniene a anunţat că reglarea greşită a unui radar aparţinând unei unităţi antiaeriene a fost principala ”eroare umană” aflată la originea acestei catastrofe, soldate cu 176 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.